Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/klient.dhosting.pl/michaal/forum.omediach.info/public_html/infusions/security_system/main_control.php on line 9 Polsat 1 - forum.tvpolsat.info
Wiem że to nierealne ale skoro Polsat World chce nadawać dla zagranicy, logiczne by było nadawanie FTA na terenie Europy w co niestety wątpię. albowiem nadawanie kanału dla Poloni europejskiej nie ma sensu, bo praktycznie każdy Polak za granicą i tak ma Cyfrowy Polsat albo nc+ Całe szczęście że obaj operatorzy nie wymagają jednoczesnego podpięcia do linii telefonicznej żeby ograniczyć używanie dekodera poza granicami kraju, jak na przykład brytolski SKY
Skoro wracają do tego projektu, to albo teraz mają lepszy na to pomysł, niż mieli przedtem.
Co do Sky, to z tego co wiem, to połączenie dekodera z linią telefoniczną nie jest wymagane cały czas, a głównie do jakichś usług serwisowych czy aktywacji. Ale nie wiem dokładnie, bo tylko tak wyczytałem na forach, a osobiście niestety nie miałem i nie mam Sky.
Linia telefoniczna jest używana do nadawania uprawnień, więc logiczne że jak adres IP nie będzie się zgadzał z IP Wielkiej Brytanii dekoder nie będzie działał Chyba że ktoś by latał po każde nadanie uprawnień do UK żeby podłączyć na chwilę dekoder i spowrotem
Po pierwsze - to TVN częściej kopiuje z Polsatu, a po drugie - Polsat wcale nie chce żadnego nowego kanału dla Polonii, tylko po prostu chce zmienić nazwę tego kanału za granicą, a w Polsce pod obecną nazwą pewnie trochę urozmaici ramówkę.
Z tego co ja rozumiem, to ma to być nowy kanał, który zastąpi u operatorów dostępny obecnie Polsat 2. Jakby Polsat 2 miałby zmienić nazwę na Polsat World, to taka zmiana pojawiłaby się też w Polsce, bo feed jest przecież wszędzie taki sam.
Może nie dosłownie, ale dzięki TVN Polsat szybciej reaguje. Jak było z kanałami biznesowymi: tvn ogłosił zmianę na tvn24 bis to odrazu Polsat planuje PN+. Zbieg okoliczności? wątpię.