Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/klient.dhosting.pl/michaal/forum.omediach.info/public_html/infusions/security_system/main_control.php on line 9
Polsat News - dyskusja ogólna - forum.tvpolsat.info

Polsat News - dyskusja ogólna

Udostępnij
Awatar
stały bywalec
10-05-2011 15:30

Taa , ja tez słysze to nazwę pierwszy raz .
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-05-2011 15:33

Bo Newscopter rzadko wyfruwa z hangaru, więc rzadko coś o nim słychać icon_wink. Używano go ostatnio: 10 kwietnia na rocznicę, później bodajże dopiero na beatyfikację (Wadowice) i dzisiaj przy okazji tego pożaru. Rzadko, ale i tak trochę częściej niż kiedyś.
Awatar
przyjaciel strony
10-05-2011 17:26

ale nazwa ekstra wymyślili icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-05-2011 18:29

Newscopter 1polnew jest o wiele, wiele lepszy od Błękitnego, ale ma jedną dużą wadę - często zrywa połączenie ze stacją, ewentualnie są jakieś przycięcia obrazu/dźwięku. Jednak w porównaniu z ważką TVN24 ma o wiele lepszą jakość obrazu, kamera nie trzęsie się jak galareta, dzięki czemu oglądając materiały z heli Polsatu nie mam odruchu wymiotnego ;]
wkręcam się
10-05-2011 19:30

Widocznie byli na przekazie HD + może przekazywali też cały czas obraz reportera co ogranicza zasięg do ok 50km.
Awatar
stały bywalec
10-05-2011 20:03

Peter Parker napisał(a):
Jednak w porównaniu z ważką TVN24 ma o wiele lepszą jakość obrazu, kamera nie trzęsie się jak galareta, dzięki czemu oglądając materiały z heli Polsatu nie mam odruchu wymiotnego ;]

1. Oglądając dziś TVN24 jakoś nie zauważyłem by kamera trzęsła się jak galareta, a poza tym w TVN24 są 2 helikoptery. Jeden posiada kamery SD a drugi HD. Ten pierwszy, owszem ma gorszą jakość obrazu ale ten drugiw HD ma ładny obraz i dziś z niego były relacje.
2. Pisząc "ważka TVN24", pokazujesz brak szacunku i kultury.
Awatar
bardzo ważna osoba
10-05-2011 21:38

matulec napisał(a):

Szacunek i kulturę?! Do HELIKOPTERA?!
Dobre! Poprawiłeś mi humor. ; )))

A wracając do tematu. Oczywiście, że śmigłowiec PN jest o niebo lepszy. Zresztą, EC-135 jest nowszy od Robinsona TVNu. A po drugie, śmigłowiec Polsatu (w przeciwieństwie od helikoptera konkurencji) może poszybować nad centrum większych miast, ponieważ jest maszyną dwusilnikową. Można tak wymieniać przez długi czas.
A fakt, że jeden z tych całych Błękitnych ma kamerę HD, to nie wszystko. Co TVN pokazuje w tym HD z Błękitnego? : )
Awatar
stały bywalec
11-05-2011 06:44

Opium napisał(a):
matulec napisał(a):

Szacunek i kulturę?! Do HELIKOPTERA?!
Dobre! Poprawiłeś mi humor. ; )))

[...]

Co TVN pokazuje w tym HD z Błękitnego? : )

A co polsat pokazuje w hd ze swojego śmigłowca ? W obu przypadkach ta sama odpowiedź będzie i ty wiesz jaka.
Co do szacunku i braku kultury to chodziło mi o to że osoby wypowiadające się na tym forum o konkurencji niepochlebnie na jakiś temat nie mają szacunku gdyż faworyzują swoją ulubioną stacje która wcale najlepsza nie jest
Przejdź do forum:
Udostępnij ten temat