Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/klient.dhosting.pl/michaal/forum.omediach.info/public_html/infusions/security_system/main_control.php on line 9
Polsat News - dyskusja ogólna - forum.tvpolsat.info

Polsat News - dyskusja ogólna

Udostępnij
Awatar
ważna osoba
26-04-2012 11:38

Zobaczymy poczekamy.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
26-04-2012 19:19

Oj, jak to znowu ma być powtarzanie felietonów z "Wydarzeń" i wstawianie pomiędzy rozmów, to ja dziękuję. Tak już niestety zazwyczaj wygląda "To był dzień". No chyba, że na potrzeby tego nowego magazynu będą tworzone autorskie felietony.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
26-04-2012 20:14

MN miejmy nadzieję że tak nie będzie, jeśli tak będzie to z pewnością nie będę oglądał tego programu, mając na myśli Wydarzenia Dnia chodziło mi raczej o felietony nowe a najbardziej chciałbym w takim programie zobaczyć rozmowy tylko i wyłącznie z politologami, politycy powinni gościć tylko w "To był dzień". Takie fachowe podsumowanie dnia z innymi dziennikarzami, specjalistami w danej dziedzinie.
To co napisałeś o tych powtórkach materiałów z Wydarzeń można bardzo łatwo wytłumaczyć oszczędnościami. I tu następne pytanie to może zwinąć żagle niż utrzymywać coś przy życiu, nie rozwijając np. liczby ośrodków lokalnych.Chyba że pan Solorz liczy na to że będzie oszczędzał kasę na kanale a zarabiał miliony ( wydaje mi się że tak mądry i bystry biznesmen raczej tak nie myśli )
Materiały w serwisach informacyjnych są często powtórzeniami tych z Wydarzeń jak nazwać to inaczej niż oszczędnościami. Lubię Polsat News za obiektywizm ale kanału tego nie da się oglądać dłużej niż godzinę, góra dwie, po prostu robi się nie dobrze, ciągle to samo, a potem się dziwią że słaba oglądalność po 4 latach od startu. Wyraźnie dyrekcja nie chce wzrostu poziomu oglądalności.
Mam cały czas nadzieję że nowy program nie będzie polegał powtarzaniu materiałów z wydarzeń, ( według nie których nadzieja matką głupich ) no ale trudno.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
26-04-2012 20:24

Mam wrażenie, że ostatnio nie ma praktycznie żadnych autorskich felietonów reporterów Polsat News, poza tymi dla "TBDnŚ", "Biznes Informacji" oraz "Polski". Reszta, to wszystko materiały dla "Wydarzeń", a te dla "Wydarzeń 15:50" dodatkowo dla zmyłki są zawsze kończone przez dziennikarzy słowami Polsat News, a nie "Wydarzenia" czy "dla "Wydarzeń" icon_wink. Dzięki temu widz, który nie oglądał popołudniowych "Wydarzeń", ma wrażenie, że rzeczywiście dla Polsat News powstają jakieś felietony icon_wink.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
27-04-2012 12:53

Z TVN24 odchodzi Beata Tadla. Będzie prowadziła Wiadomości w TVP, to już druga osoba po Sekielskim, która przechodzi do TVP, szkoda że Polsat nie zrobił nic by tak popularnych dziennikarzy "zwerbować" do Polsat News.
Awatar
bardzo ważna osoba
27-04-2012 15:17

Polsat wypowiedział się kiedyś w tej sprawie. Kietliński powiedział, że nie chcą znanych dziennikarzy z innych stacji, lecz stawiają na młodych.
Co prawda, Sakowska to wyjątek, ale wyjątki potwierdzają regułę : )
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
27-04-2012 16:02

chyba dlatego że młodzi są "tani" a ci popularni za byle ochłapy nie przyjdą do telewizji.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
03-05-2012 20:16

Czy nie uważacie, że Polsat News przesadza z wielkością tych okolicznościowych ozdobników nad zegarem? W majowe święta to ostro pojechali, ozdobniki sięgające połowy ekranu, zwłaszcza ta wielka flaga wczoraj.
Przejdź do forum:
Udostępnij ten temat